Meteen naar de inhoud

Bomen Inkoop

Wij kopen (uw) bomen

Om hout te kunnen verkopen moeten wij natuurlijk inkopen. Dit doen wij via een uitgebreid netwerk maar ook via particulieren. Helaas komen ook de mooiste bomen eens aan hun eind en wat is er dan mooier om deze een tweede leven te bieden.

Wij kopen bomen (stammen) die zijn omgewaaid of noodgedwongen het veld moeten ruimen. De bomen worden door een specialist onder vergunning gerooid. Op die manier hebben wij nooit “fout”hout. U kunt ons in elk stadium van van het proces benaderen.

Wat zoeken wij?

Wij zoeken voornamelijk stammen met een grote diameter of stammen van uitzonderlijke kwaliteit. Denk aan: eiken, iepen, essen, en noten. Of juist zeldzamere soorten als: thuja, catalpa, magnolia, slangenden, zwarte walnoot, grote conifeer of jeneverbes.

Momenteel hebben wij geen interesse in beuk, zilveresdoorn, dennen, populier, paardenkastanje en wilg.

Informeer naar de mogelijkheden

Als u een stam of meerdere stammen wilt aanbieden, mail ons dan de volgende informatie:

1: De soort waar het vermoedelijk om gaat.

2: De lengte van de stammen en de omtrek van de stam op borsthoogte.

3: Foto’s van de boom / stammen.

4: De lokatie.

Bij geen interesse…

Vaak is een stam voor ons helaas niet interessant genoeg. Dat wil echter niet zeggen dat uw stam niet waardevol is. Overweeg in dat geval om de stam door een mobile zagerij in planken of balken te laten zagen voor eigen gebruik. In verhouding een voordelige manier om prachtig en bruikbaar hout te krijgen in een tijd dat hout zo kostbaar is. Via internet vindt u snel een bedrijf bij u in de buurt.